پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113197
نظرات «جان کري» درباره ايران
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 748

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از فارس: «مؤسسه صلح» آمريکا چند گفته از «جان کري» وزير اوباما براي وزارت خارجه را درباره ايران نقل قول کرده و در جايي معترف است ايران حق دارد از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي استفاده و فعاليت‌هاي غني‌سازي خود را پي‌گيري کند.

ايران پريمير، وابسته به «مؤسسه صلح» آمريکا در مقاله‌اي با اشاره به معرفي سناتور «جان کري» توسط اوباما براي اخذ سمت وزير خارجه در دور دوم رياست‌جمهوري‌اش، به چندين نقل قول از «کري» درباره ايران اشاره کرده است. اين نقل قول‌ها همگي به برنامه هسته‌اي ايران و حمايت «کري» از تصميم اوباما براي فشار جهت توقف برنامه هسته‌اي ايران اختصاص دارند.

اوباما در تاريخ 21 دسامبر، سناتور «جان کري» را به عنوان نامزد وزارت خارجه در دور دوم رياست‌جمهوري‌اش معرفي کرد. نقل‌قول‌هاي زير، گزيده‌اي از سخنان سناتور «کري» از سال 2004 تا کنون درباره ايران است.

* حمايت «جان کري» از تصميم اوباما مبني بر فشار براي توقف کامل برنامه هسته‌اي ايران

«مي‌خواهم نکته‌اي را به شما و به ساکنان اسرائيل بگويم: هيچ‌کس نبايد درباره جديت اوباما و تعهد وي به اين شک داشته باشد که ايران نبايد و نخواهد توانست به سلاح هسته‌اي دست پيدا کند. رئيس‌جمهور به وضوح گفته است که به دنبال مهار برنامه هسته‌اي ايران نيست بلکه مي‌خواهد از آن جلوگيري کند.» 1 مه، خطاب به شيمون پرز.

* تهديد ايران به اقدام نظامي عليه اين کشور، در حقيقت به سود جمهوري اسلامي تمام مي‌شود

«من در اين بحث شرکت مي‌کنم، زيرا مسئله هسته‌اي ايران بي‌نهايت مهم است. بايد با هوشياري و تفکر به اين مسئله پرداخت، نه با شعارگرايي و تبليغات. ريسک اين موضوع از آن بالاتر است که بخواهد به يک کمپين تبليغاتي ديگر تبديل شود. صرف صحبت از جنگ، با ارزاندن بازار نفت و افزايش قيمت نفت خام ايران فقط موجب کمک بيش‌تر به اين کشور مي‌شود؛ زيرا درآمد نفت است که هزينه برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي را تأمين مي‌کند.» 7 مارس 2012، در مقاله‌اي در ستون نظرات روزنامه واشينگتن پست.

* به اعتقاد رئيس سابق موساد، نتايج بحران سوريه براي ايران از حمله نظامي به اين کشور سنگين‌تر است

«ايران بيش از هر زمان ديگري از لحاظ ديپلماتيک منزوي شده است. سوريه مهم‌ترين متحد ايران دارد وارد روند تغيير حکومت مي‌شود، که به گفته رئيس سابق موساد مي‌تواند براي تهران مانع استراتژيکي بزرگ‌تري از حمله نظامي به اين کشور باشد.» 6 مارس 2012، در بيانيه‌اي در مجلس سنا.

* «جان کري» معتقد است آمريکا و چين بايد با کنار گذاشتن اختلافات خود، عليه ايران متحد شوند

«منافع چين در خاورميانه هم به اندازه منافع ما به سبب برنامه هسته‌اي ايران مورد تهديد واقع شده‌اند. ايران سومين تأمين‌کننده نفت چين است و جنگ در خليج فارس مي‌تواند اقتصاد چين را نابود کند. آمريکا و چين بايد از قدرت اقتصادي و سياسي خود استفاده و ايران را متقاعد کنند تا فعاليت‌هاي هسته‌اي غير قانوني خود را رها کند و به سرپيچي از دستورات شوراي امنيت و آژانس انرژي اتمي پايان دهد.» 2 فوريه 2012، در مقاله‌اي در ستون نظرات روزنامه «سان‌فرانسيسکو کرانيکل».

* آمريکا حاضر نيست به دليل امضاي «معاهده کاهش سلاح‌هاي استراتژيک» با روسيه، از ساخت موشک دست بردارد

«اين پيمان [معاهده جديد کاهش سلاح‌هاي استراتژيک] هيچ محدوديتي در توانايي ما براي دفاع از خود ايجاد نمي‌کند. در حقيقت، دولت هم به وضوح بيان کرده که ما به هيچ وجه خود را در ادامه ساخت موشک براي دفاع از آمريکا در مقابل ايران و کره شمالي محدود نمي‌کنيم.» 25 مه 2010، در جلسه کميته روابط خارجي مجلس سنا با موضوع کنترل سلاح‌هاي استراتژيک.

* «جان کري» معترف است که ايران حق دارد از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي استفاده و فعاليت‌هاي غني‌سازي خود را پي‌گيري کند

«[سياست] مخالفت با غني‌سازي ايران در دولت بوش سياست مضحکي بود... چون از نظر مردم بسيار غير منطقي بود... صرفاً سياست پر هياهو بود. انرژي‌اي بود که هدر رفت. فقط خطوط بين دو طرف را پررنگ‌تر کرد... [ايرانيان] حق دارند از انرژي صلح‌آميز هسته‌اي استفاده و براي همين منظور هم غني‌سازي کنند.» اوايل ژوئن 2009، در مصاحبه‌اي با روزنامه فايننشال تايمز.

«من وقت آن را ندارم [که به ايران سفر کنم] و نتوانستيم در اين مدت کمي که داشتيم برنامه‌ريزي کنيم؛ اما مايل هستم به اين کشور بروم... در زمان مناسب، در آينده.» 15 دسامبر 2006، در گفتگو با گزارشگران در قاهره پايتخت مصر.

* انتقاد «جان کري» از جورج بوش به دليل عدم طرح پيشنهاد تأمين سوخت هسته‌اي براي فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي ايران

«به نظر من، آمريکا بايد پيشنهاد مي‌داد تا سوخت هسته‌اي در اختيار ايران قرار بدهد و ببيند که آيا اين کشور واقعاً به دنبال اهداف صلح‌آميز هسته‌اي است. اگر ايراني‌ها تمايل نداشتند به اين معامله تن دهند، آن وقت مي‌توانستم تحريم‌ها را شديدتر کنيم. اما رئيس‌جمهور هيچ کاري انجام نداد.» 30 سپتامبر 2004، در يکي از بحث‌هاي سياست خارجي با جورج بوش رئيس‌جمهور سابق آمريکا.

 

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html